Agris.cz - agrární portál

Místo bílé zimy zase přijde oteplení

27. 12. 2006 | Aktuálně.cz

Do konce týdne se budou pohybovat teploty kolem nuly, počátkem nového roku se ještě oteplí.

Podobné počasí jakko dnes očekávají meteorologové do konce tohoto týdne, a tedy i celého letošního roku. Ranní teploty budou lehce pod nulou, nejvyšší denní několik stupňů nad bodem mrazu a obloha zatím skoro jasná, o víkendu začne býtzatažená.

S novým rokem přijde oteplení a příští středu se nejvyšší denní teploty mají opět šplhat až k deseti stupňům nad nulou.

Po dlouhém a teplém podzimu začalo o vánočních svátcích počasí alespoň trochu připomínat zimu, bylo náledí a námraza. Sněhu se ale na většině území České republiky ještě lidé nedočkali. Na horách je jen málo míst, kde se dá lyžovat.

Pozor na náledí

Ještě dnes se tvoří místy námraza a náledí, ráno se vyskytovaly mrznoucí mlhy. Mrazivé počasí ale provází jasná obloha, nejvyšší odpolední teploty mají dnes být kolem tří stupňů nad nulou. Protože bude jasno i v noci, klesne teplota na minus dva až minus šest stupňů Celsia.

Ve čtvrtek odpoledne má od severozápadu přibývat oblačnosti, v Čechách může místy pršet či padat déšť se sněhem, na horách by mohlo sněžit. Nejvyšší odpolední teploty mají být mezi nulou a čtyřmi stupni Celsia.

V pátek by mělo být také polojasno, nejvyšší denní teploty budou kolem tří stupňů Celsia, noční už jen kolem nuly. Sobota a neděle mají být zatažené s denními i nočními teplotami kolem nuly.

Teplo s novým rokem

S prvním lednovým dnem má podle současné předpovědi přijít oteplení a srážky dešťové i sněhové.

Protože se ale postupně bude oteplovat od pondělních průměrných maxim kolem pěti stupňů Celsia na středeční nejvyšší teploty pět až devět stupňů Celsia, sníh pravděpodobně nevydrží.


Zdroj: Aktuálně.cz, 27. 12. 2006





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 06:53