Agris.cz - agrární portál

Společnost Hamé zahájila výrobu bio kojenecké stravy

2. 1. 2007 | ČTK

Potravinářská společnost Hamé z Babic na Uherskohradišťsku uvádí v těchto dnech na tuzemský trh řadu kojeneckých výživ, které jsou připravovány výhradně z výrobků pocházejících z ekologického zemědělství. ČTK to dnes sdělila ředitelka marketingu Marcela Mitáčková. Ve srovná ní s ostatními produkty dětské stravy bude bio produkce dražší asi o 20 až 25 procent.

K výrobě nové řady kojeneckých výživ firma používá produkty ekologického zemědělství. K jejich produkci nejsou používána umělá hnojiva či pesticidy. Bio kojeneckou stravu nabízí společnost zatím jen v tuzemsku. "Můžeme i vyvážet, záleží to ale na zájmu našich exportních partnerů," poznamenala Mitáčková. V případě ruského trhu, který patří k největším exportním teritoriím Hamé, by byla navíc nutná zvláštní certifikace.

Suroviny pro bio produkci společnost dováží z celého světa, zejména ale z Německa, Francie, Itálie, Belgie, Paraguaye nebo Brazílie. Novou řadu zatím tvoří devět druhů. Bio kojeneckou stravu prodává společnost pod prémiovou značkou BIO Hamánek.

Společnost Hamé v roce 2005 utržila 3,989 miliardy korun, což je asi o šest procent více než v roce 2004. Společnost má v Česku šest výrobních provozů, další dva jsou v zahraničí, v Rumunsku a Rusku. Hamé nyní zaměstnává přibližně 2500 pracovníků.


Zdroj: ČTK, 2. 1. 2007





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 16:58