Provozovny ve Svitavách a v Seči mohou opět vyrábět saláty 16. 1. 2007
17. 1. 2007 | SZPI
Provozovna Jindřicha Kosiny v Seči může obnovit lahůdkářskou výrobu. Stejně tak výrobna Na Červenici ve Svitavách patřící tamnímu spotřebnímu družstvu Jednota. Státní zemědělská a potravinářská inspekce uvolnila 15. ledna zákaz výroby, který provozu ve Svitavách uložila 29. prosince 2006 a v Seči 5. ledna. Důvodem pro pozastavení výroby byl při laboratorních rozborech nález Listerie monocytogenes, a to v salátech s názvy Pochoutkový a Svitavský.
Oba výrobci splnili opatření, které jim uložila inspekce. Jednalo se o komplexní sanitaci a následnou dezinfekci výrobních a skladovacích prostor a také výrobního zařízení. Výsledky stěrů odebraných z výrobních zařízení a prostor na přítomnost Listerie monocytogenes byly negativní. Poté výrobci předložili zkušební vzorky surovin a salátů, které vyhověly předepsaným mikriologickým požadavkům.
Zpracoval: Mgr. Ivo Klemeš - tiskový mluvčí SZPI, tel.: +420-542426633
Zdroj: SZPI, 17. 1. 2007
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.12.2025 20:35
