Provoz Gastra v Třinci pozastaven, v pomazánce byla listerie
28. 2. 2007 | SZPI
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala 27. února výrobu lahůdkářské produkce ve firmě Gastro Menu Express ve Frýdecké ulici v Třinci. U Bulharské pomazánky (s dobou použitelnosti do 3. dubna 2007) vyrobené Gastrem byla laboratorním rozborem zjištěna bakterie Listeria monocytogenes. Inspekce uložila výrobci, aby pomazánku stáhl z obchodní sítě. Současně pozastavila uvádění do oběhu dalších osmi výrobků studené kuchyně z produkce této společnosti.
Zákaz výroby platí do doby, než Gastro předloží SZPI důkazy o bezpečné výrobě potravin.
Zpracoval: Mgr. Ivo Klemeš - tiskový mluvčí SZPI, tel.: +420-542426633
Zdroj: SZPI, 28. 2. 2007
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 04:07
