Další zákaz ve výrobě, důvodem je listerie
16. 3. 2007 | SZPI
Zákaz výroby uložila Státní zemědělská a potravinářské inspekce (SZPI) provozovně v Gorkého ulici v Klatovech patřící firmě Maso West. Opatření má účinnost od úterý 13. března a týká se veškeré lahůdkářské produkce a cukrářského výrobku ananasová kostka. SZPI vydala rozhodnutí o zákazu poté, co laboratorními testy byla u čtyř druhů výrobků prokázána bakterie Listeria monocytogenes. Jednalo se o saláty bramborový a Prosecký, o obložené vejce (všechny tři výrobky studené kuchyně měly dobu použitelnosti do 5. 3.) a o ananasové kostky (doba použitelnosti do 6. 3.). Zákaz výroby platí do doby, než Maso West prokáže bezpečnou výrobu.
SZPI uložila zákaz výroby v této provozovně již 2. ledna a uvolnila jej 8. ledna (o zákazu a i o jeho uvolnění informovaly tiskové zprávy inspekce uveřejněné na tomto webu). Po lednovém nálezu bakterie Listeria monocytogenes v potravině z výrobny v Klatovech probíhá s firmou Maso West správní řízení, které zatím neskončilo pravomocným rozhodnutím.
Zpracoval: Mgr. Ivo Klemeš - tiskový mluvčí SZPI, tel.: +420-542426633
Zdroj: SZPI, 16. 3. 2007
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 00:15
