Agris.cz - agrární portál

Stock Plzeň bude prodávat špičkový třtinový rum Flor de Cana

16. 4. 2007 | Agris

Společnost Stock Plzeň, největší domácí výrobce lihovin, uzavřela distribuční smlouvu se společností Compańia Licorera de Nicaragua a bude v České republice a na Slovensku prodávat prémiové třtinové rumy značky Flor de Cańa.

„Získali jsme do portfolia jednu z nejstarších značek rumu, která má mezi odborníky mimořádnou prestiž. Jen za posledních pět let získala značka Flor de Cańa přes 70 mezinárodních cen a medailí. Proto věříme, že se prosadí především ve špičkových restauracích a barech,“ uvedl ředitel prodeje a marketingu Stocku Plzeň Richard Švéda.

Značka Flor de Cańa (v překladu „květ cukrové třtiny“) je nejstarším rumem vyráběným mimo Kubu. Datem narození je rok 1890, místem pak městečko Chichigalpa ve středoamerické Nikarague. V současné době se Flor de Cańa vyváží do více než 40 zemí celého světa.

Flor de Cańa se vyrábí za použití unikátní a patentem chráněné metody takzvaného pomalého staření (slow-aged), při níž destilát zraje za specifických klimatických podmínek a naprosto přirozenou cestou nejméně 4 roky v sudech z bílého dubu o objemu 180 litrů. Cenově konkurenční produkty v této kategorii přitom zrají maximálně jeden rok. Každá lahev Flor de Cańa tak na etiketě nese přesný údaj o stáří rumu.

Stock Plzeň nabídne českým a slovenským milovníkům rumu bílý Flor de Cańa Extra Dry, který je mimořádně vhodný pro míchání ovocných a tropických koktejlů a zlatý Flor de Cańa Gold s plnou aromatickou chutí. Obě varianty obsahují 40 % alkoholu a jsou stočeny v lahvích 0,7 litru.

Dalšími značkami v distribučním portfoliu Stocku Plzeň jsou například irská whiskey Tullamore Dew, smetanový likér Carolans, skotské whisky Teacher´s a Old Smuggler, koňak Courvoisier, Greenall's Gin, jedna z nejoblíbenějších single malt whisky značky Laphroaig nebo populární finská Koskenkorva Vodka. Prodeje mezinárodních značek, které distribuuje Stock Plzeň, v loňském roce dosáhly téměř 1 milion litrů.


Zdroj: Agris, 16. 4. 2007





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 18:41