Výrobci čokolády „omlazují“ bonboniéry
25. 4. 2007 | ÚZPI
Britský výrobce luxusní čokolády společnost Elizabeth Shaw se připojuje k neustále vzrůstajícímu počtu výrobců vysoce kvalitní čokolády a cukrovinek, kteří se zaměřují na bonboniéry s cukrovinkami exotických chutí a aromatu a jednodruhových cukrovinek. Společnost uvedla na trh novou řadu bonboniér po labužníky a požitkáře, za které jsou spotřebitelé ochotni zaplatit mnohem vyšší ceny jsou-li přesvědčeni, že výrobky mají vysokou kvalitu a nové exotické chuti. Klíčovým vlivem na trhu je informovanost spotřebitelů o dodavatelských řetězcích a jejich požadavky na jasný původ všech ingrediencí. Společnost Elizabeth Shaw zahajuje s vědomím těchto požadavků výrobu nové řady čokoládových bonbonů a pralinek s použitím kakaových bobů výhradně z Sao Tome, Ekvádoru a Jávy. Nová řada bude zahrnovat pralinky s likérovou náplní, s brusinkovou a pomerančovou náplní či mátové čokoládové tyčinky „after dinner“. Tradičně kupují drahé luxusní bonboniéry především starší spotřebitelé, společnost ale věří, že se jí podaří tento trend zvrátit a výběrem cukrovinek určených speciálně pro mladé konzumenty, jako je kupříkladu čokoládový výrobek Vodka Shots s neobvyklou chutí vodky a chilli, přilákat i mladší ročníky.
Zdroj: ÚZPI, 25. 4. 2007
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 14:58
