Agris.cz - agrární portál

Smažený sýr na cestě do Evropy? Proč ne...

17. 10. 2007 | Lidové noviny

Žádají-li Slováci ochrannou známku pro špekáčky, Česko by mohlo stejně v Bruselu orodovat za jiné tradiční české jídlo: smažený sýr. Lidovecký europoslanec Jan Březina má smažený sýr za dobrý obchodní artikl a původně český nápad. Proto bychom si ho klidně jako značku mohli dát „patentovat“ ochrannou známkou. „Musela by se asi ozvat nějaká asociace hostinských, která by prokázala, že se s chráněným smaženým sýrem bude cítit lépe,“ usoudil Březina.

Podle experta na dobré jídlo a autora projektu Maurerův výběr Grand Restaurant Pavla Maurera není vyloučeno, že by smažený sýr v tomto klání uspěl. „Skutečně nikde ve světě ho nedostanete,“ řekl.

Jiní politici ale mají podobné úvahy spíše jen za pokus o recesi. „Pevně doufám, že je to jen žert,“ prohlásil europoslanec za ODS Milan Cabrnoch. Státy by se měly hlásit ke svým skutečně tradičním jídlům, jako jsou třeba olomoucké tvarůžky či hořické trubičky.


Zdroj: Lidové noviny, 17. 10. 2007





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 18:14