Agris.cz - agrární portál

Skotskou whisky od Stocku má zviditelnit nová etiketa

3. 12. 2007 | Agris

Printer´s Whisky od Stocku Plzeň získala novou atraktivnější etiketu, která produkt dále zviditelní v regálech obchodů. Printer´s Whisky s inovovanou etiketou se v obchodní síti objeví již na předvánočním trhu. Upozornil na to dnes mediální zástupce Stocku Jiří Janoušek.

„Zákazníci oceňují na naší whisky vysokou kvalitu a příznivou cenu. S novou etiketou bude Printer´s Whisky také opticky mnohem atraktivnější a jasně identifikovatelná,“ uvedl ředitel prodeje a marketingu Stocku Plzeň Richard Švéda.

Grafický návrh nové etikety pochází z dílny studia Alone, které již zpracovávalo například také etikety pro řadu Božkov. Původní pastelové barvy na etiketě Printer´s Whisky nahradila kombinace černého a červeného podkladu se zlatým a bílým písmem. Na přední etiketě se nově objevuje motiv soudků, v nichž Printer´s Whisky zraje. Při tvorbě etikety byla použita moderní technologie tzv. embossingu, kdy určité prvky (například logo Stock, nápis Printer´s Whisky či motiv soudků) plasticky vystupují. Použití náročných technologií s plastickými prvky a dokonalými barvami usnadňuje jejich identifikaci a navíc ztěžuje jakékoli pokusy o padělání. Náročnost zpracování dokazuje i skutečnost, že se všechny nové etikety tisknou až v Itálii.

Printer's Whisky je jemná whisky vyráběná tradiční skotskou technologií. Základní součástí Printer´s Whisky, je slad z vybraného ječmene. Ten se suší rašelinovým kouřem, což je jedno z klíčových tajemství výsledné chuti whisky. Sladový destilát pak zraje nejméně šest let v dřevěných soudcích, čímž nápoj získává kromě vůně také typickou zlatavou barvu. Printer´s Whisky se proto může honosit označením šestiletá.

Po smíchání komponent leží Printer´s Whisky v dubových soudcích ještě nejméně dalších šest měsíců, díky čemuž se zaokrouhlí a harmonicky splyne do jednoho vyváženého celku. V takzvané whiskárně v Prádle nyní leží a staří whisky v 1500 soudcích o objemu 250 - 270 litrů. Celkem je zde tedy uloženo téměř 400 tisíc litrů whisky.

Tradice výroby whisky ve Stocku Plzeň sahá až do počátku 80. let minulého století. V posledních letech se popularita Printer´s Whisky utěšeně zvyšuje, jen za loňský rok vzrostly její prodeje o 74 procent! Raritou a dodnes vyhledávaným unikátem je limitovaná edice Stock Whisky, kterou Stock Plzeň připravil v roce 2000 k 80. výročí založení společnosti. Neprodejná edice 750 lahví dvacetileté whisky nese  vlastnoruční podpis destilatéra a blendera Václava Šitnera.

Kromě Printer´s Whisky má Stock Plzeň ve svém distribučním portfoliu ještě také mezinárodní značky Teacher´s, Old Smuggler, single malt whisky Laphroaig a irskou whiskey Tullamore Dew.


Zdroj: Agris, 3. 12. 2007





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 01:09