Agris.cz - agrární portál

Kaliforňan svými odpadky ukázal poškozování životního prostředí

31. 12. 2007 | ČTK

Veškeré své odpadky v uplynulém roce uschovával Kaliforňan Ari Derfel. Experimentem chtěl původně jen zmapovat své spotřebitelské zvyky, ale nakonec tak podle místního tisku poukázal na škodlivý dopad konzumu na životní prostředí.

Od ledna tento pětatřicetiletý podnikatel v potravinářství nashromáždil sám ve svém domě téměř tři kubické metry odpadků. "Když něco vyhodíme pryč, co vlastně znamená to pryč? Nic takového jako 'pryč' neexistuje," upozornil na ohromné množství odpadu, které se denně tvoří ve světě. Derfelovo obydlí nesmrdí po hnijícím jídle a kolem není jiný hmyz, než jaký u domů obvykle bývá, poznamenal list The San Francisco Chronicle. Odpadky jsou uloženy v pytlích a uzavíratelných popelnicích a odpadkových koších po celém domě. Muž vše pravidelně omýval a vymýval, aby bránil zápachům a havěti.


Zdroj: ČTK, 31. 12. 2007





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 22:26