Ceny vepřového masa
16. 1. 2008 | APIC-AK
Obchodní společnosti a výrobci produkující vepřové maso by chtěli za vepřové maso dostávat vyšší cenu. Tuto skutečnost pociťují výrobní závody působící po celém světě. To bylo také základním tématem konference o vepřovém mase, která proběhla v Nanjingu v Číně. Se změnami bylo započato u nizozemských obchodních společností, které se zabývají výrobou vepřového masa. Změny se dále týkaly organizací, které působí v Austrálii, Rakousku, Belgii, Kanadě, Francii, Německu, Irsku, Jižní Africe, Švédsku a Spojeném království Velké Británie a Severního Irska.
V současnosti dochází ke spolupráci mezi jednotlivými výrobci a spotřebiteli tak, aby nedocházelo k nárůstu cen vepřového masa. Tímto způsobem mohou být udržovány také maloobchodní ceny a není nutné, aby probíhal velice výrazný nárůst. Tak se z velké části dá vytvořit prostředí, kde by mohli být spokojení jak výrobci i maloobchodníci, tak i koneční spotřebitelé, kteří mohou kupovat vepřové maso za příznivé ceny.
Zástupci výrobních společností projednávali situaci v jednotlivých zemích, kde se zlepšuje jejich situace. Spoluprácí výrobců nedochází k výraznému celosvětovému výkyvu u cen vepřového masa, tak jak se to například přihodilo v minulém roce v Číně.
MEAT international, 17, 2007, č. 9, s. 5
Zdroj: Agronavigator, ÚZPI
Zdroj: APIC-AK, 16. 1. 2008
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 14:15
