Agris.cz - agrární portál

Papainová proteáza pro výrobce biskvitů a krekerů

28. 1. 2008 | ÚZPI

Společnost AB Enzymes (biotechnologická společnost s dlouholetou tradicí, zabývající se vývojem a výrobou enzymů pro potravinářské účely, živočišnou výrobu i technické použití) uvedla na trh novou papainovou proteázu určenou zejména výrobcům biskvitů a krekerů. Práškový preparát s názvem Veron S50 redukuje odpor k natažení a zlepšuje vlastnosti těsta. Optimalizuje charakteristiky pečených biskvitů a krekerů jako je křehkost, hnědnutí, hladkost povrchu, tvarová stabilita, jednotná hmotnost a velikost. Aplikace preparátu Veron S50 umožní výrobcům používat mouku s vysokým obsahem proteinu. Veron S50 je vhodný rovněž jako náhrada metabisulfitu sodného. Společnost vyrábí pro specifické účely i následující druhy preparátů:

VERON® W, speciální proteinázový preparát s xylanázovou aktivitou pro rychlou úpravu lepku v oplatkovém těstě. Snižuje viskozitu těsta a umožňuje snížení obsahu vody až o 10 %. VERON® L10, kapalný proteinázový preparát na bázi papainu pro výrobu biskvitů a krekerů. Hydrolyzuje strukturu lepku do té míry, že těsto ztrácí elastické vlastnosti, lépe se laminuje a nesmršťuje se. VERON® P se může používat ke standardizaci mouky, umožňující dosáhnout ve mlýně požadovaných extenzografických a alveografických hodnot. AB Enzymes uvedla na trh i nové druhy enzymů pro pivovarský průmysl, které degradují nežádoucí látky v pivu a zvyšují tak jeho kvalitu. Více informací na adrese

http://www.fdin.co.uk/news/index.php?type=related&generate=yes&news_article_id=18436926#18436926


Zdroj: ÚZPI, 28. 1. 2008





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.12.2025 23:59