Maso obohacené omega-3 mastnými kyselinami
20. 2. 2008 | ÚZPI
Kanadský maloobchodní koncern Co-op Atlantic uzavřel se svými partnerskými společnostmi pro organické potraviny Natural Organic Food Group (NOFG) kontrakt, který by měl do budoucna zajistit vyšší dodávky vepřového masa se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin na trh. Díky tomuto záměru by mělo dojít pravděpodobně také k nárůstu obratu potravinářské společnosti Stirling Products, která se rozhodující měrou podílí na vývoji krmných dávek, které by měly zajistit vyšší podíl omega-3 mastných kyselin ve vepřovém mase.
Pro účely ztržňování bude využita produkce farem, které budou prasatům striktně zkrmovat biologické krmné dávky, tvořené přednostně sójovými boby a lněným semínkem, které představují přírodní zdroj se zvýšeným podílem žádoucích omega-3 mastných kyselin.
Omega-3 mastné kyseliny jsou považovány z hlediska lidské výživy za zvlášť zdraví prospěšné, zejména s ohledem na prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Proto také má stále větší část populace zájem o konzumaci masa se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin.
Omega-3-Fleisch auf dem Vormarsch. Primus, 2008, č. 1, s. 4
Zdroj: ÚZPI, 20. 2. 2008
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 20:41
