Agris.cz - agrární portál

Kontrola procesu při výrobě ovocných šťáv

31. 10. 2008 | ÚZPI

Britský výrobce ovocných šťáv “The Serious Food Company” z Jižního Walesu má po přestavbě výrobních zařízení všechny oblasti kontroly výrobního procesu plně pod kontrolou. Sjednocený proces kontroly získává informace z měření tlaku, teploty, stavu hladiny a vodivosti za využití měřicích přístrojů od švýcarské společnosti Baumer z Jegenstorfu.

Speciálně vyvinutý univerzální měřicí systém s přípojkami zajišťuje vysokou flexibilitu uvnitř výrobního zařízení.

Měření tlaku, teploty, stavu hladiny a vodivosti mohou být prováděny standardním způsobem za použití snímačů, určených ke kontrole veškerých částí výrobního procesu. Sledují se zejména operace, které probíhají při:

· odčerpávání surovin z cisteren automobilů

· plnění výrobní nádrže

· manipulaci se stohovatelnými přepravkami z umělé hmoty

· přípravě koncentrátů před dalším zpracováním

· čistícím a sterilizačním procesu

· všech operacím, které probíhají ve výrobní zóně

· stáčení, balení a konečnému skladování hotových výrobků


Zdroj: ÚZPI, 31. 10. 2008





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 14:16