Agris.cz - agrární portál

Výrobci masa z Olomouckého kraje mírně snížili produkci

31. 12. 2008 | ČTK

Výrobci masa z Olomouckého kraje v prvních třech čtvrtletích meziročně snížili produkci o 0,3 procenta na 22.584 tun. Na poklesu celkové výroby se podepsalo zejména snížení produkce hlavní komodity regionu, vepřového masa. V celém Česku se snížila výroba masa v jateční hmotnosti o 3,1 procenta. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

Producenti vepřového z Olomouckého kraje vyrobili v prvních devíti měsících roku 20.143 tun masa. V meziročním srovnání to představuje pokles o 0,3 procenta. Podle vedení olomoucké Agrární komory (AK) pokles souvisí s tím, že chov prasat je nerentabilní. Chovy redukují podle AK zejména podniky, které nemají možnost kompenzovat nerentabilní produkci vepřového jinou zemědělskou výrobou.

Pokles produkce masa nastal podle statistiků ve většině krajů. Výrobu v prvních třech čtvrtletích roku navýšili jen producenti z Vysočiny a z Jihočeského, Ústeckého, Libereckého a Pardubického kraje.


Zdroj: ČTK, 31. 12. 2008





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 00:40