Bioprodukty pro gastronomická zařízení
27. 5. 2009 | ÚZPI
Společnost PRO-BIO nabízí více než 80 bioproduktů.
Biopotraviny stále více pronikají i do gastronomických zařízení a školních či nemocničích jídelen. Společnost PRO-BIO proto reaguje na poptávku nabídkou více než 80 bioproduktů ve velkých baleních. Nabídka je průřezem nejžádanějších položek z různých kategorií potravin využívaných v těchto zařízeních, od rýže, těstovin, luštěnin, obilovin, až po oleje, sladidla či džemy.
Výrobky jsou baleny v praktických obalech usnadňujících manipulaci s balením v hmotnostech 5 kg a méně. Do nabídky jsou nově zařazeny i méně známé suroviny, které si získávají oblibu ve sféře zdravé výživy (bulgur, kuskus, adzuki, mungo). Zákazníci se jejich využití nemusí bát. Na každém výrobku vyžadujícím další zpracování je uveden návod na základní přípravu včetně informací o hmotnosti po uvaření.
Aktuální nabídka bioproduktů v gastro baleních není konečná. Na přání zákazníka firma může do gastro balení připravit i další suroviny nabízené nyní ve velkoobjemovém balení.
Bioprodukty PRO-BIO v gastro balení:
Obiloviny
pohanka (neloupaná, loupaná kroupa, loupaná lámanka)
jáhly
oves
Výrobky z obilovin
kuskus, bulgur, ječné kroupy, kernotto
vločky (ječné, ovesné, pohankové, pšeničné, rýžové, špaldové, žitné)
pukance (jáhelné, pohankové, rýžové, špaldové, pšeničné medové)
Mouky a krupice
celozrnné (ječná, pšeničná, špaldová, žitná, kukuřičná, pohanková)
bílé (pšeničná, špaldová, žitná, hladké, polohrubé, chlebové)
Rýže
dlouhozrnná, kulatozrnná, basmati, sladká, pestrobarevná
Luštěniny
adzuki, cizrna, červená čočka, fazole, mungo, sója, zelená čočka
Celozrnné těstoviny
Oleje, tuky
olivový, řepkový, sezamový, slunečnicový, na pečení a smažení, palmový tuk
Olejniny
dýňová a slunečnicová semena, sezam, len, mák
Sladidla
med, třtinový cukr
Různé
sterilované ovoce, džemy, bujóny, ořechy
Zdroj: www.probio.cz
Zdroj: ÚZPI, 27. 5. 2009
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 21:14
