Agris.cz - agrární portál

Bioprodukty pro gastronomická zařízení

27. 5. 2009 | ÚZPI

Společnost PRO-BIO nabízí více než 80 bioproduktů.

Biopotraviny stále více pronikají i do gastronomických zařízení a školních či nemocničích jídelen. Společnost PRO-BIO proto reaguje na poptávku nabídkou více než 80 bioproduktů ve velkých baleních. Nabídka je průřezem nejžádanějších položek z různých kategorií potravin využívaných v těchto zařízeních, od rýže, těstovin, luštěnin, obilovin, až po oleje, sladidla či džemy.

Výrobky jsou baleny v praktických obalech usnadňujících manipulaci s balením v hmotnostech 5 kg a méně. Do nabídky jsou nově zařazeny i méně známé suroviny, které si získávají oblibu ve sféře zdravé výživy (bulgur, kuskus, adzuki, mungo). Zákazníci se jejich využití nemusí bát. Na každém výrobku vyžadujícím další zpracování je uveden návod na základní přípravu včetně informací o hmotnosti po uvaření.

Aktuální nabídka bioproduktů v gastro baleních není konečná. Na přání zákazníka firma může do gastro balení připravit i další suroviny nabízené nyní ve velkoobjemovém balení.

Bioprodukty PRO-BIO v gastro balení:

Obiloviny

pohanka (neloupaná, loupaná kroupa, loupaná lámanka)

jáhly

oves

Výrobky z obilovin

kuskus, bulgur, ječné kroupy, kernotto

vločky (ječné, ovesné, pohankové, pšeničné, rýžové, špaldové, žitné)

pukance (jáhelné, pohankové, rýžové, špaldové, pšeničné medové)

Mouky a krupice

celozrnné (ječná, pšeničná, špaldová, žitná, kukuřičná, pohanková)

bílé (pšeničná, špaldová, žitná, hladké, polohrubé, chlebové)

Rýže

dlouhozrnná, kulatozrnná, basmati, sladká, pestrobarevná

Luštěniny

adzuki, cizrna, červená čočka, fazole, mungo, sója, zelená čočka

Celozrnné těstoviny

Oleje, tuky

olivový, řepkový, sezamový, slunečnicový, na pečení a smažení, palmový tuk

Olejniny

dýňová a slunečnicová semena, sezam, len, mák

Sladidla

med, třtinový cukr

Různé

sterilované ovoce, džemy, bujóny, ořechy

Zdroj: www.probio.cz


Zdroj: ÚZPI, 27. 5. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 21:14