Agris.cz - agrární portál

Zisk majitele Becherovky v loňském roce stoupl o 12,5 procenta

3. 9. 2009 | ČTK

Francouzskému výrobci alkoholických nápojů Pernod Ricard SA, jehož součástí je také likérka Jan Becher - Karlovarská Becherovka, stoupl v loňském fiskálním roce čistý zisk o 12,5 procenta na 945 milionů eur (24,2 miliardy Kč). Výsledky podpořila akvizice švédského výrobce vodky Absolut. Uvedla to společnost v dnešním prohlášení.

Tržby za rok do konce června stouply o devět procent na 7,2 miliardy eur. Pernod Ricard je druhý největší výrobce tvrdého alkoholu po britské skupině Diageo. Mimo jiné vlastní značky koňaku Martell, whisek Ballantine a Chivas, šampaňského Perrier Jouët nebo ginu Beefeater.

Společnost uvedla, že až do valné hromady akcionářů, která se koná 2. listopadu, neposkytne výhled hospodaření na nový fiskální rok. Očekává však, že podnikatelské prostředí zůstane i nadále obtížné. Firma současně potvrdila, že její prioritou i nadále zůstává snížení dluhu.

Konkurenční firma Diageo minulý týden varovala, že čeká oživení nejdříve v roce 2010 a snížila svůj odhad růstu, napsaly agentury AP a Reuters. Pernod od roku 1998 vlastní likérku Jan Becher - Karlovarská Becherovka, která na českém trhu funguje mimo jiné jako distributor značek mateřské skupiny.


Zdroj: ČTK, 3. 9. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 03:59