Agris.cz - agrární portál

Podniky Kostelecké uzeniny a Maso Planá připravují fúzi

9. 9. 2009 | ČTK

Podniky Kostelecké uzeniny a Maso Planá patřící skupině Agrofert připravují pod novým společným ředitelem fúzi obou společností. Spojením vznikne firma s ročními tržbami kolem šesti miliard korun. Jedním z prvních kroků v tomto procesu se chystá jmenování společného managementu obou podniků a změny v představenstvech, která budou mít pro obě firmy stejné personální obsazení. ČTK o tom dnes informoval v tiskové zprávě generální ředitel podniků Pavel Kváč.

"V současné době podrobně informujeme naše obchodní partnery o těchto změnách s tím, že pro ně přinesou také kvalitnější servis. Mým hlavním úkolem při nástupu do funkce ve vedení obou firem byla jejich postupná restrukturalizace a optimalizace společných procesů tak, aby se hospodářské výsledky zlepšily," uvedl Kváč.

Souběžně s těmito kroky ale podle něj intenzivně probíhá příprava na fúzi. "Právě realizované personální kroky jsou jedním ze základních předpokladů, jak celý proces zvládnout co nejjednodušeji a zároveň mít konsolidované vedení pro novou společnost," doplnil Kváč.

Předsedou představenstva bude po změnách Jaroslav Kurčík a na místě místopředsedy usedne Pavel Kváč. V obou firmách platí od začátku září také nová organizační struktura. V jejich společném vedení je deset manažerů, náměstků a odborných ředitelů, zodpovědných za veškeré oblasti. Devět z nich je již jmenováno, pouze v případě oblasti nákupu probíhá výběrové řízení.

Obě firmy dosáhly v loňském roce obratů přesahujících šest miliard korun a zaměstnávaly přes 2000 pracovníků. V plánu letošního roku je v souhrnu mírné navýšení tržeb a především zisk obou společností.

Společnost Maso Planá, která patří mezi největší tuzemské masokombináty, zvýšila v roce 2007 tržby o 36 procent na 2,35 miliardy korun. Kostelecké uzeniny v roce 2006 za prodej zboží, vlastních výrobků a služeb utržily 3,68 miliardy korun a roční hospodaření ukončily se ztrátou 169 milionů korun. Agrofert Holding je nejvýznamnější skupinou tuzemského zemědělství a potravinářství, do holdingu patří také podniky chemické výroby. Ve 225 firmách pracuje zhruba 25.000 lidí.


Zdroj: ČTK, 9. 9. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 03:42