Agris.cz - agrární portál

Se zvířaty z nečlenských zemí do ČR jen na letiště

22. 9. 2009 | SVS ČR

Státní veterinární správa ČR uskutečnila revizi míst vstupu na území republiky pro cestující, kteří přilétají se svými zvířátky ze zemí, které nejsou členy EU. A připomíná, že cestující, z těchto třetích zemí, kteří, úředním jazykem, přilétají v doprovodu zvířete v zájmovém chovu, mohou vstoupit na území ČR pouze přes 5 uvedených míst vstupu:

1. Praha Ruzyně, veřejné mezinárodní letiště,

2. Brno Tuřany, veřejné mezinárodní letiště,

3. Ostrava Mošnov, veřejné mezinárodní letiště,

4. Pardubice, veřejné mezinárodní letiště,

5. Kunovice, neveřejné mezinárodní letiště.

Zvířaty v zájmovém chovu se podle nařízení (ES) č. 998/2003 rozumí maximálně 5 zvířat vyjmenovaných druhů: psů, koček, fretek, bezobratlých (s výjimkou včel a korýšů), okrasných tropických rybek, obojživelníků, plazů, hlodavců a domácích králíků.

Pro ptáky doprovázející svého majitele či osobu, která za ně odpovídá, je jediným schváleným místem vstupu mezinárodní letiště v Praze Ruzyni a tito ptáci musejí být předloženi k pohraniční veterinární kontrole na Pohraniční veterinární stanici Praha Ruzyně. Pro dovoz ptáků platí speciální podmínky, je tedy nutné před dovozem kontaktovat Státní veterinární správu ČR.

Základní informace o dovozu zájmových zvířat i o obchodních dovozech lze získat na webových stránkách Státní veterinární správy: www.svscr.cz.

Josef Duben, tisk. mluvčí SVS ČR


Zdroj: SVS ČR, 22. 9. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 23:09