Agris.cz - agrární portál

Olomoucké výstaviště Flora zaplnila úroda ovoce a zeleniny

1. 10. 2009 | ČTK

Olomoucké výstaviště dnes ožilo tradiční podzimní výstavou Flora. Návštěvníci si na ní mohou prohlédnout úrodu nejlepších tuzemských pěstitelů ovoce a zeleniny z řad profesionálů i zahrádkářů. Současně s podzimní Florou se na výstavišti konají zahradnické trhy a festival gastronomie a nápojů Olima. Akce potrvají do nedělního podvečera.

Mluvčí výstaviště Zuzana Studená ČTK řekla, že na expozici přijelo na 270 vystavovatelů. Kromě nich do Olomouce dorazilo zhruba 190 prodejců z Česka, Slovenska a Polska, kteří nabízejí na zahradnických trzích květiny, ovocné stromky, hnojiva, skleníky, pomůcky a mechanizaci pro zahradníky, keramiku a další zahrádkářský sortiment.

Hlavním tahákem expozice by měl být podle organizátorů výstavy pavilon A, jehož interiér letos zobrazuje podzimní barevnou pouť. Kromě kulis připomínajících řetízkový kolotoč či květinovou střelnici si návštěvníci mohou v pavilonu prohlédnout úrodu členů Ovocnářské unie ČR a Zelinářské unie Čech a Moravy.

Doprovodný festival gastronomie a nápojů Olima, kterého se zúčastní přes 30 vystavovatelů, nabízí zájemcům mimo jiné ochutnávky vín z podoblastí velkopavlovické, slovácké, mikulovské a znojemské, biopotravin či výrobků regionálních potravinářských firem, které Agrární komora Olomouckého kraje ocenila titulem výrobek Olomouckého kraje.

Součástí festivalu Olima je i tentokrát soutěž o nejlepší ovocný destilát Flora košt. Na letošní šestý ročník klání dorazilo celkem 276 vzorků ovocných pálenek, což je nejvíce v dosavadní historii soutěže. Hodnocení se uskutečnilo 18. září. Vítěze pořadatelé vyhlásí v sobotu odpoledne na výstavišti. Loňský ročník podzimní Flory, festivalu Olima a zahrádkářských trhů navštívilo rekordních 27.000 lidí.


Zdroj: ČTK, 1. 10. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 09:24