Agris.cz - agrární portál

Mezinárodní cena biovína MUNDUSvini BioFach

9. 10. 2009 | ÚZPI

Novinka BioFachu 2010.

Od roku 2010 bude mít segment vína na světovém veletrhu bioproduktů BioFach o zlatý hřeb víc: BioFach a MUNDUSvini/Meininger Verlag zavádějí Mezinárodní cenu biovína MUNDUSvini BioFach.

Svět biovína, který se od roku 2008 prezentuje v hala 4A, bude díky této nové ceně ještě atraktivnější. V roce 2009 zde představilo celkem 318 vystavovatelů biovína plody svého vinařského umění odbornému publiku. Očekává se, že o Mezinárodní cenu biovína MUNDUSvini BioFach 2010 bude soutěžit kolem 700 vín. Dodané vzorky bude degustovat a hodnotit mezinárodní odborná porota. Slavnostní udělení medailí se bude konat na příštím ročníku světového veletrhu od 17. do 20. února na norimberském výstavišti – v dobré tradici spolu s dosavadní Mezinárodní cenou vína veletrhu BioFach v rámci oficiální prohlídky veletrhu.

Spolupráce mezi světovým veletrhem bioproduktů BioFach a společností MUNDUSvini/nakladatelstvím Meininger Verlag se prozatím soustřeďuje především na realizaci soutěže o Mezinárodní cenu biovína MUNDUSvini BioFach. Dlouhodobě však oba partneři chtějí etablovat cenu biovína jako každoročně vyhlašovanou soutěž, která bude pravidelně korunována udělováním cen v rámci veletrhu BioFach na výstavišti NürnbergMesse.

„Máme radost, že máme při realizaci soutěže o Mezinárodní cenu biovína MUNDUSvini BioFach na své straně tak silné a uznávané partnery jako MUNDUSvini a nakladatelství Meininger Verlag. Dlouholetá zkušenost společnosti NürnbergMesse, skvělá reputace veletrhu BioFach, expertní znalosti společnosti MUNDUSvini na poli špičkových degustací a samozřejmě také fundovaná znalost oboru na straně nakladatelství Meininger Verlag se perfektně doplňují! Jsem přesvědčen, že zde vzniká velmi perspektivní společný projekt pro mezinárodní trh s biovínem", říká Udo Funke, vedoucí projektu BioFach a Vivaness.

Cílem Mezinárodní ceny biovína MUNDUSvini BioFach je podporovat kvalitu a odbyt vín z ekologické produkce. Soutěž má producentům, vinařům, dovozcům a spotřebitelům na jedné straně poskytnout fórum, které umožní vzájemné srovnávání vín, a na druhé straně spotřebitelům usnadnit orientaci a rozhodování při nákupu vína.

Soutěž bude organizována a realizována podle pravidel Velké mezinárodní ceny vína MUNDUSvini a bude se řídit stejnými mezinárodně uznávanými soutěžními pravidly. Degustace dodaných vzorků proběhne v době od 7. do 9. prosince v porýnském městě Neustadt an der Weinstraße. Ujme se jí mezinárodní odborná porota složená z renomovaných a zkušených degustátorů z celého světa. Vína se hodnotí podle 100bodového systému založeného na čichových a chuťových zkouškách a přiřazují se jim body podle tabulek O.I.V. (Mezinárodní organizace pro révu a víno) a O.I.O. (Mezinárodní unie enologů). Ocenění se uděluje na základě společného rozhodnutí poroty. Počet ocenění je ve smyslu pravidel O.I.V. limitován na maximálně 30 % přihlášených vzorků. Nejlépe hodnocená vína mohou získat Velkou zlatou, Zlatou a Stříbrnou medaili.

Do soutěže mohou být přihlášena tichá, šumivá, perlivá a likérová vína z certifikovaných biovinic. Uzávěrka pro zasílání vzorků je 7. listopadu 2009. Úplné znění podmínek účasti a soutěžní dokumentace Mezinárodní ceny biovína MUNDUSvini Biofach si zájemci mohou vyžádat u organizačního týmu MUNDUSvini na čísle telefonu +49 (0) 6321 8908-9500 nebo na e-mailové adrese contact@mundusvini.com. Přihlášení vín do soutěže lze provádět online na: www.webpass-online.com.

Zdroj: Tisková zpráva BioFach


Zdroj: ÚZPI, 9. 10. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 04:44