Agris.cz - agrární portál

Firma Inpost loni skončila hospodaření s dvoumilionovou ztrátou

13. 10. 2009 | ČTK

Společnost Inpost z Uherského Hradiště, která se zabývá zejména výrobou, nákupem a prodejem masných výrobků, skončila loňské hospodaření s více než dvoumilionovou ztrátou. Podnik přitom o rok dříve vykázal čistý zisk téměř 10,1 milionu korun, když oproti roku 2006 byl téměř dvojnásobný. Tržby za prodej zboží, vlastních výrobků a služeb vloni činily téměř 1,06 milionu Kč. To je přibližně stejně jako o rok dříve, když tehdy podnik utržil 1,07 milionu Kč. ČTK to zjistila z výroční zprávy společnosti uložené ve Sbírce listin.

Inpost vznikl v roce 1990 a postupem času se jeho hlavní činností stala produkce čerstvého a chlazeného, baleného, mraženého vepřového a hovězího masa.

Podnik vloni zvýšil počet prodejen o další čtyři, v tuzemsku jich tak nyní má 32. Další provozuje dceřiná společnost na Slovensku. Vedení firmy ve výroční zprávě uvedlo, že zejména kvůli urychlení peněžních toků hodlá jejich počet i nadále zvyšovat.

Rozšíření obchodu s masem má pomoci i vloni vybudované expediční středisko, které vzniklo v pronajatých prostorách v Kunovicích na Uherskohradišťsku. Podniku dovoluje soustředění expedice do jednoho místa i rozšíření kapacity tohoto provozu. Nové středisko umožnilo i přemístění dopravy z obydlených lokalit města a její sjednocení na jedno expediční místo.

Firma tak vloni investovala do svého rozvoje přes 35 milionů korun, o rok dříve to bylo zhruba 13,8 milionu Kč. Převážnou část peněz soustředila do distribučního centra a nových maloobchodních prodejen. Investovala však i do obnovy nákladních aut pro převoz masa a masných výrobků.


Zdroj: ČTK, 13. 10. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 02:47