Agris.cz - agrární portál

Coca-Cola spustila provoz v další stáčírně v Číně

16. 10. 2009 | ČTK

Americký nápojový gigant Coca-Cola zahájil provoz v nové stáčírně nesycených nápojů v Číně. Závod za 600 milionů jüanů (zhruba 1,5 miliardy Kč) je největší samostatnou investicí firmy do výroby nesycených nápojů v zemi a má uspokojit rostoucí poptávku po těchto nápojích v Číně. Nesycené nápoje se na celkovém prodeji nápojů Coca-Coly v Číně podílejí 30 procenty, uvedla dnes společnost.

Továrna ve města Wu-chan je 39. závodem Coca-Coly v Číně a třetím otevřeným v letošním roce. Čína je druhým největším producentem nápojů na světě za Spojenými státy. Coca-Cola se zavázala investovat v příštích třech letech v Číně přes dvě miliardy USD (asi 34,7 miliardy Kč).

V červnu Coca-Cola oznámila, že plánuje nový závod na nesycené nápoje v provincii Kuang-tung. Závod by měl zahájit provoz v roce 2010 a po jeho dokončení celkové investice firmy do nesycených nápojů v Číně dosáhnou 2,8 miliardy jüanů, napsala agentura Reuters.

Coca-Cola zaznamenala loni v Číně růst o 19 procent. Země se tak stala jejím třetím největším trhem.

Čína letos v březnu zamítla Coca-Cole plánované převzetí největšího čínského výrobce džusů Huiyuan Juice Group Ltd. za 2,5 miliardy dolarů, na kterém se obě společnosti dohodly loni v září. Jako důvod označilo ministerstvo obchodu obavy z monopolního postavení firem na trhu. Huiyuan má na čínském trhu s čistými džusy podíl 42 procent.


Zdroj: ČTK, 16. 10. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 06:09