Agris.cz - agrární portál

Horusický rybník vydá přes 300 tun ryb

21. 10. 2009 | Mladá fronta Dnes

Více než 300 tun ryb, převážně kaprů, vyloví třeboňští rybáři z Horusického rybníka nedaleko Veselí nad Lužnicí. Poprvé zde příslušníci Petrova cechu zatáhli sítě včera, pokračovat budou až do konce tohoto týdne.

Horusický rybník o rozloze 438 hektarů je zároveň největší vodní plochou, kterou letos na podzim Rybářství Třeboň loví. „To hlavní nás teprve čeká, už nyní ale můžeme letošní rok označit jako průměrný. Bohužel, ani nám se nevyhnuly povodně a z některých rybníků nám ryba uplavala,“ řekl ředitel společnosti Jan Hůda.

Kromě češtiny včera na březích Horusického rybníka zněla také francouzština. Svým českým kolegům pomáhali studenti rybářství z Francie, kteří jsou nyní v třeboňské střední škole Jakuba Krčína na výměnném pobytu.

„Jsou zvyklí na úplně jiný postup prací, ale zdá se, že se jim u nás líbí. Kromě nich se přijeli na výlov podívat také tři rybáři z Belgie,“ vysvětlil Hůda.

Celkem vyloví třeboňští rybáři tento podzim 327 rybníků. Vydají na 2 300 tun ryb, z toho dva tisíce tun kaprů.


Zdroj: Mladá fronta Dnes, 21. 10. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 18:18