Agris.cz - agrární portál

Výrobci biopotravin mohou opět soutěžit o nejlepší výrobek

27. 10. 2009 | ČTK

Tuzemští producenti biopotravin se mohou již tradičně pochlubit svými výrobky v soutěži Česká biopotravina roku. O tom, kdo si odnese titul nejlepší biopotraviny, rozhodne porota pod vedením známého milovníka jídla Pavla Maurera. Zájemci o letošní osmý ročník musejí své přihlášky poslat nejpozději do 31. prosince, a to prostřednictvím formuláře na internetové stránce www.biopotravinaroku.cz. ČTK to dnes sdělil organizátor soutěže Tom Václavík.

Porotci budou u přihlášených výrobků hodnotit chuť, způsob zpracování, použité suroviny a celkový koncept výrobku, od výhod pro zákazníky a obal, přes celkový vzhled až po použitý marketingový mix. Hodnotící kritéria by současně měla být podle Václavíka určitou inspirací a měřítkem pro začínající i současné výrobce biopotravin.

Vedle hlavní ceny porota opět vyhlásí vítěze v kategorii pečivo, mléko a mléčné výrobky, maso a výrobky z masa, nápoje, ovoce a zelenina, pochutiny a biovýrobky pro gastronomii.

Cílem soutěže je podpořit vynikající kvalitu biopotravin a ty nejlepší zviditelnit. "Zisk ocenění nás výrazně posunul na trhu, a to nejen na českém. V současné době spolupracujeme s polskými a slovenskými partnery, kteří mají zájem o naše výrobky," tlumočil Václavík vyjádření loňského vítěze soutěže Tomáše Sošky z firmy Vitaminátor. Loňský titul získal za svou stoprocentní jablečnou šťávu. Soutěž pořádá Potravinářská komora ČR a PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců.


Zdroj: ČTK, 27. 10. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 11:16