Agris.cz - agrární portál

Vitaminátoru se daří

29. 10. 2009 | ÚZPI

Vítězný výrobek loňského ročníku soutěže Česká biopotravina roku, Vitaminátor 100% jablečná šťáva BIO, vyráběný společností Vitaminátor s.r.o. z Opavska, se na maloobchodním trhu těší velkému úspěchu. Nyní by se rád prosadil také ve školním stravování.

Výrobek Vitaminátor, stoprocentní ovocná, zeleninová nebo kombinovaná šťáva, se kromě vítězství v soutěži Česká biopotravina roku, může pochlubit také oceněním „Nejlepší výrobek Moravskoslezského kraje pro rok 2008“ v kategorii nealkoholických nápojů. V letošním roce je Vitaminátor přihlášen do soutěže o „BIO výrobek Moravskoslezského kraje“ v kategorii nápojů.

Díky úspěchům v obou soutěžích došlo ke zvýšení poptávky po výrobcích společnosti. Výrobce na zvýšený zájem zákazníků zareagoval rozšířením druhů balení, nyní dodává šťávy na trh v obalech 2 l, 3l, 5l a 10l.

„Udělená ocenění nás výrazně posunula na trhu a to nejen na českém. V současné době spolupracujeme s polskými a slovenskými partnery a to jak na úseku samotného produktu, tak také technologického zařízení - mobilní pojízdné moštárny“, říká paní Libuše Citronová ze společnosti VITAMINÁTOR s.r.o.

Jedinečné řešení

Výrobna šťáv Vitaminátor je odlišná od běžných zpracovatelských zařízení. Firma pana Tomáše Sošky (obrázek výše) zpracovává nejen produkci vlastních sadů, ale službu nabízí i dalším pěstitelům ovoce či zeleniny po celé České republice prostřednictvím pojízdné moštárny. Místním sadařům a zelinářům tak odpadá starost s odvozem produkce do moštárny, navíc získají produkt s přidanou hodnotou, zabalený v maloobchodním balení, který mohou prodávat celý rok, na rozdíl od čerstvého ovoce.

Pojízdná moštárna společnosti VITAMINÁTOR pěstitelům ovoce či zeleninu zpracuje do speciálních obalů, tak zvaných BAG-IN-BOX, ve kterých šťáva vydrží po dobu až 1 roku. Balení je v aseptické kvalitě, výrobek je pasterován na 78° C. Každý litr ovocné šťávy obsahuje přibližně 1,4 kg ovoce. Pojízdná moštárna je prototyp vyrobený pro firmu Vitaminátor na míru v Rakousku.

Maloobchodní prodej chtějí doplnit školami

Šťávy Vitaminátor se nejvíce prodávají v prodejnách zdravé výživy, bioprodejnách a čajovnách. „V současné době je naší snahou výrobek prosadit do školních stravovacích zařízení“, doplňuje paní Citronová.

Vitaminátor plný chutí

Výrobek pod značkou VITAMINÁTOR je vyráběn celkem v 11 druzích a to buď 100% jablko, případně v kombinaci s dalším ovocem či zeleninou. V biokvalitě nabízí firma šťávy v kombinaci 100% jablko, jablko-červená řepa a jablko-mrkev.

Bio výrobky aktuálně tvoří asi 10 procent z nabídky. Suroviny jsou nakupovány výhradně na českém trhu od ekologických pěstitelů.

Zdroj: www.bio-info.cz


Zdroj: ÚZPI, 29. 10. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 13:15