Agris.cz - agrární portál

Zetor chce propustit pětinu lidí

13. 11. 2009 | Denik.cz

Pár dnů poté, co Zetor zavedl pětidenní pracovní dobu, začalo jeho vedení údajně jednat o dalším hromadném propouštění.

Odboráři podle důvěryhodného zdroje ve čtvrtek dostali od vedení návrh, který počítá se stopětasedmdesáti propuštěnými. „Něco se chystá, ale nemůžeme uvést nic bližšího,“ uvedl předseda odborových svazů v Zetoru Alois Kazelle. Blíže se k jednání vyjádří v dalších dnech. Informace od vedení Zetoru se zatím redakci nepodařilo získat.

Pročistit a vskřísit znamená propoustit pětinu zaměstnanců

Jeden ze zaměstnanců potvrdil, že na jednání tento návrh odboráři dostali. Podle něj se ve firmě šuškalo, že odejde asi stovka lidí. Představa vedení je ale téměř dvojnásobná. Při současném počtu by se jednalo o pětinu zaměstnanců. „Nastoupil tu totiž nový člen do vedení, který chce Zetor pročistit a vzkřísit,“ uvedl pracovník.

Atmosféra v podniku je už rok napjatá. Lidé se bojí o práci, v lednu totiž muselo odejít sto šedesát lidí, Zetor propouštěl průběžně i po celý rok. Firmu by podle slov zaměstnance mohla zachránit návštěva japonských investorů. „Mají se tu ukázat příští týden. Prý by mohly do Zetoru něco investovat nebo i část odkoupit,“ spekuloval.

Přišla firma o zakázku?

Brněnského výrobce traktorů silně zasáhla ekonomické krize, i když to po znovuzavedení pětidenní pracovní doby vypadalo nadějně. Zetor ale podle zaměstnance přišel o důležitou zakázku.


Zdroj: Denik.cz, 13. 11. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 20:58