Agris.cz - agrární portál

SZPI kontrolovala balené bagety, všech 40 vzorků testy prošlo

25. 11. 2009 | ČTK

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nenašla při kontrolách balených plněných baget a housek žádné závažné nedostatky. Inspektoři se zaměřili hlavně na hygienické podmínky při skladování a prodeji a správnost informací na etiketách. Žádný ze 40 vzorků nebyl vyhodnocen jako nevyhovující, řekla dnes ČTK mluvčí inspekce Martina Šmídtová.

Inspekce zkontrolovala v minulých dnech desítky míst, kde se bagety prodávají. Šestadvacet kontrol po celém Česku se uskutečnilo na benzinových pumpách, stáncích na nádraží a lahůdkářských obchodech a v obchodech s jiným než potravinářským zbožím, kde jsou bagety nabízeny pouze jako doplňkové zboží.

"Cílem bylo zjistit, zda jsou dodržovány při prodeji hygienické podmínky, zejména teploty skladování, dále zda etikety těchto balených potravin obsahují všechny povinné údaje, včetně informací o výskytu alergenů," řekla Šmídtová. Vybrané vzorky podrobila inspekce také mikrobiologickým rozborům v laboratořích.

Přestože kontroly žádné nedostatky neodhalily, bude inspekce podle mluvčí tento sortiment sledovat i nadále.


Zdroj: ČTK, 25. 11. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 15:29