Agris.cz - agrární portál

Čerstvé krmení hned tak nebude

30. 11. 2009 | SVS ČR

Přestože je předpověď počasí pro lidi příznivá, žádná velká zima se nečeká, je dobré vědět, že již s čerstvou pící nelze počítat, a že se senem, siláží či senáží je nutné vydržet až do jara. Je tedy dobré, aby zemědělci věnovali v současném víceméně vlhkém počasí pozornost kvalitě uskladněného krmiva.

To znamená sledovat v měnícím se počasí vlhkost uskladněného krmiva, zda do prostor, kde je krmení uskladněno, nezatéká, zda se zde nesráží vlhkost a zda krmení nehrozí znehodnocení plísněni. Popřípadě, zda neškodí hlodavci uskladněným zrninám. Je dobré také počítat proto s deratizací. Tu je dobré svěřit odborným firmám a vždy dbát na to, aby k návnadám neměla přístup hospodářská, ani doma chovaná zvířata, natož děti.

Orgány státního veterinárního dozoru při své činnosti kontrolují u chovatelů v rámci prevence i to, jak chovatelé hospodářských zvířat zabezpečují chovaným zvířatům kvalitní krmení i napájení.

Josef Duben, tisk. mluvčí SVS ČR


Zdroj: SVS ČR, 30. 11. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 09:01