Agris.cz - agrární portál

Areál zkrachovalého Jatpeku ani přes nižší cenu nenašel kupce

21. 12. 2009 | ČTK

Areál zkrachovalé společnosti Jatpek v Lesné na Znojemsku dnes ani napotřetí nenašel kupce. Stalo se tak přesto, že vyvolávací cena byla opět snížena, tentokrát na 1,6 milionu korun. Nikdo ale nesložil dražební jistinu a na dražbu se nedostavil žádný zájemce. ČTK a České televizi to řekl Jaroslav Hradil z dražební společnosti Prokonzulta, která dražbu pořádala.

Znalec ocenil celý areál s movitým i nemovitým majetkem na 7,8 milionu korun. Poprvé se areál dražil za téměř šest milionů korun. Další kolo dražby se uskutečnilo v září, kdy byla cena nejnižšího podání stanovena na 3,5 milionu korun. Nějací zájemci o koupi se sice v září objevili, ale po porovnání nejnižší ceny a toho, co je v areálu k dispozici, nakonec od záměru ustoupili, podotkl Hradil.

"Cena 1,6 milionu korun je z našeho pohledu již adekvátní. Zájemci se i nyní vyskytli, ale protože se nikdo nedostavil, nakonec asi přehodnotili svůj původní názor," uvedl Hradil s tím, že potenciální kupci tak patrně spekulují s dalším snížením ceny areálu. To je ale věcí věřitelů a konkurzního správce Jatpeku Miroslava Sládka, který je navrhovatelem dražby, zda budou ochotni cenu opět snížit.

Společnost Jatpek patřila ještě před několika lety k předním dodavatelům masných výrobků na Znojemsku. Specializovala se na výrobu salámů, klobás, gulášových a dršťkových polévek. V konkurzu je od května 2008 kvůli neschopnosti splácet své dluhy. Mezi věřiteli je například firma Steinhauser Brno nebo Jatka Borotice.

Areál jatek byl postaven v letech 1990 až 1991 na části půdorysu původního státního statku postaveného v 60. až 70. letech minulého století. V roce 1996 činila kapacita porážky jatečných zvířat 50 kusů vepřů a šest kusů skotu za den.


Zdroj: ČTK, 21. 12. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 00:18