Agris.cz - agrární portál

Češi o biopotraviny moc zájem nemají

28. 12. 2009 | Denik.cz

O složení potravin se lidé zajímají vcelku intenzivně, biopotraviny ale nechávají v regálech obchodů a raději sahají po „klasickém“ zdravém jídle bez nálepky bio.

Přestože se stále více propagované bioprodukty šíří ze specializovaných obchodů do sortimentu potravinových řetězců a dostávají se tím do povědomí stále více lidí, průzkum společnosti SANEP prokázal, že častými spotřebiteli těchto produktů je pouze 5% dotázaných.

Nelze ale říci, že by nakupujícím nezáleželo na tom, že čeho se potravinové produkty skládají. Podle průzkumu se o složení toho, co kupují, zajímá 42 % Čechů. Naopak jen 6 % lidí se vyjádřilo v tom smyslu, že složení potravin je jim naprosto jedno a nezajímají se o něj.

Biopotraviny nakupuje pravidelně 5 % Čechů, 45 % lidí naopak koupí výrobek se značkou bio jen zcela výjimečně. Za malým zájmem o bioprodukty může stát podle odborníků především cena. Biovýrobky jsou totiž stále o velké procento dražší, než stejné výrobky, které ale nepocházejí z bio zemědělství.


Zdroj: Denik.cz, 28. 12. 2009





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 06:43