Agris.cz - agrární portál

Za nelegální jatka čekají Vietnamce v Lovosicích správní řízení

8. 1. 2010 | ČTK

Vietnamského podnikatele, který v Lovosicích provozoval nelegální jatka, čeká několik správních řízení. Před měsícem v objektu, který využíval, veterináři odvezli více než tunu masa a mnoho zvířecích zbytků. Petr Pilous z ústecké krajské veterinární správy ČTK řekl, že s podnikatelem zahájí dvě správní řízení. Další s ním nejspíše povede lovosická radnice.

Podle Pilouse veterináři podnikateli poslali oznámení o dvou správních řízeních, která začnou v okamžiku, kdy si jejich zásilky převezme na poště, případně deset dní poté, co budou zásilky na poště ležet. První správní řízení chtějí s podnikatelem veterináři vést kvůli nelegální porážce zvířat, druhé pak kvůli porušení předpisů týkajících se likvidace zbytků zvířat. Pilous uvedl, že řízení s podnikatelem budou vést odděleně, za každý delikt mu hrozí pokuta až 500.000 korun.

Veterináři již také dali podnět lovosické radnici, která se případem bude zabývat kvůli porušení zákona proti týrání zvířat. Jan Scháno z odboru životního prostředí lovosické radnice ČTK řekl, že podnikatel je podezřelý z jeho porušení, protože prasata tam zabíjeli tak, že je podřezávali nožem. Předpisy ale nařizují používání takzvané jateční pistole.

Veterináři před měsícem, kdy jatka objevili, označili provozovnu za téměř průmyslovou výrobu, která prý nemohla sloužit jen k osobní spotřebě. Kolik prasat se zde Vietnamcům podařilo porazit a kde nakonec maso skončilo, se nepodařilo přesně zjistit.


Zdroj: ČTK, 8. 1. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 01:27