Agris.cz - agrární portál

Program na odstranění povodňových škod na vodovodech a kanalizacích startuje

8. 1. 2010 | MZe ČR

Ministr zemědělství Jakub Šebesta podepsal včera Pravidla pro poskytování a čerpání finanční podpory pro podprogram 129 142 „Podpora odstraňování povodňových škod způsobených povodněmi 2009“. V rámci tohoto podprogramu je možné finančně podporovat obnovu infrastruktury vodovodů a kanalizací.

Škody na vodovodech a kanalizacích ve městech a obcích byly zjišťovány prostřednictvím krajských úřadů a po odečtení předpokládaného pojistného plnění byly stanoveny ve výši 202 milionů korun. Podpora bude poskytována až do výše 80 % nákladů na stavební a technologickou část a příjemcem budou v tomto případě obce a města, které doplní podporu svými financemi. Rozpočet ministerstva zemědělství bude posílen o celkem 162 milionů korun, tedy o 80 % objemu zjištěných škod.

Podpisem pravidel je program otevřen a bude tedy možné přijímat žádosti o prostředky. Povodněmi postižené obce a kraje budou o možnosti čerpat prostředky ze strany ministerstva zemědělství informovány. Pravidla programu jsou k dispozici na internetových stránkách ministerstva zemědělství.

Petr Vorlíček

tiskový mluvčí MZe


Zdroj: MZe ČR, 8. 1. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 15:03