Agris.cz - agrární portál

Aby se včely neudusily

11. 1. 2010 | SVS ČR

Na pohled krása, ale pro chovatele hospodářských zvířat i myslivce starost. Prohrabat cesty k hospodářským budovám, zajistit přísun krmení, kontrolovat, aby nezamrzla napájecí voda, přikrmovat lesní zvěř, to v těchto dnech není jednoduché.

I včelaři vědí, že musejí kontrolovat úly. Zejména při takové sněhové nadílce je nanejvýš vhodné, a spíš nutné, dbát na to, aby byla u úlů volná česna a včelstva měla zajištěn přístup vzduchu. Je tedy třeba česna odmetat, aby sníh nebránil přístupu vzduchu a včely se nedusily. A i při tání sněhu u vletových otvorů a následném zmrznutí hrozí jejich ucpání.

Při krmení domácí drůbeže je nutné dbát na to, aby do krmítek nepadal sníh, napájet nelépe v uzavřených prostorách. Zkrátka v těchto dnech je třeba věnovat chovaným zvířatům zvýšenou pozornost. A například psům, přestože se chodníky nesolí, je dobré při návratu z procházky prohlédnout tlapky a po osušení je ošetřit „obyčejným“ krémem na ruce.

Josef Duben, tiskový mluvčí SVS ČR


Zdroj: SVS ČR, 11. 1. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 00:03