Agris.cz - agrární portál

Masokombinát zahájil provoz nových výrobních prostor za 50 mil.

5. 2. 2010 | ČTK

Lepší zhodnocení surovin, minimalizace ztrát a zvýšení produktivity si slibuje ZŘUD Masokombinát v Písku od vybudování nových výrobních prostor. Zástupci firmy je dnes představili novinářům při uvedení do plného provozu. Firma začala s projektem na podzim 2007, investice přesáhly 50 milionů korun. Společnosti s polovinou částky pomohly evropské dotace. Za poslední tři roky firma vynaložila na investice skoro 180 milionů.

"Přestože výstavba nás stála nemalé finanční prostředky, jsme si jisti, že naše rozhodnutí bylo správné a investice se v reálném čase vrátí," uvedl předseda představenstva Čestmír Motejzík.

Společnost vybudovala nový třípodlažní objekt v areálu masny, do kterého umístila základní výrobní úseky. V nových prostorech nyní budou pracovat zaměstnanci na balení a finální přípravě masných výrobků, dále je tam mezisklad a několik sušárenských komor pro různé druhy trvanlivých výrobků. Takové řešení téměř vylučuje jakékoliv riziko mikrobiologického znečištění a kontaminace při manipulaci s výrobky, vysvětlil Motejzík. Generální ředitel Ladislav Hájek si od nových výrobních prostorů slibuje především zabezpečení kvality výrobků.

Také letos firma počítá s další mnohamilionovou investicí. Již začala zavádět nový informační systém, který má sledovat tok jednotlivých produktů po firmě, například maso již od porážky dobytka až k finálnímu produktu. Tento systém používá více než 35 firem především v západní Evropě. Masokombinát je nyní první v České republice, který tento systém bude využívat.

Společnost Masokombinát Písek s.r.o. vznikla po privatizaci začátkem 90. let, v roce 2001 se transformovala v současnou společnost Zřud-Masokombinát Písek CZ, a.s.. Závod je kompletním zpracovatelem převážně hovězího a vepřového masa, to znamená od porážky až po výsekové maso a masné výrobky. Řadí se mezi spolehlivé a kvalitní zpracovatele masa a masných výrobků v České republice. V součastné době zaměstnává více než 300 zaměstnanců.


Zdroj: ČTK, 5. 2. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 13:26