Agris.cz - agrární portál

Startovací kultury chrání vzhled masa

9. 2. 2010 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Kyslík hraje významnou negativní roli z hlediska trvanlivosti krájených masných výrobků, které jsou náchylné k případnému růstu nežádoucích mikroorganismů a k rozvoji žluknutí. V konečném důsledku je spjat se vznikem jejich bledé až našedlé barvy. Prostředek Bactoferm Rubis likviduje stopy kyslíku přirozenou cestou, což má vliv na vzhled a trvanlivost masných výrobků balených za vakua nebo v modifikované atmosféře.

Kultura jednoduše spotřebovává kyslík jako součást svého přirozeného metabolismu, aniž by jinak ovlivňovala senzorické kvality masného výrobku. Kromě svých přirozených vlastností absolutně přesně odpovídá celosvětovému trendu po zdravých přírodních potravinách. Výrobek Bactoferm Rubis od společnosti Chr. Hansen byl nominován na ocenění Inovace roku 2009 v oblasti přípravků pro pikantní masné výrobky.. Kandidáti na tuto cenu představují nejlepší a nejmodernější potravinářské složky na trhu v posledních dvou letech.


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 9. 2. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 02:57