Agris.cz - agrární portál

Nealkoholické pivo Litovel Free opět bodovalo

4. 3. 2010 | Agris

Litovel Free získalo třetí místo na soutěži Pivex 2010 v Brně a navazuje tak na své předchozí úspěchy.

Nealkoholické pivo Litovel Free získalo 1. března na 18. galavečeru pivovarníků a sladovníků PIVEX 2010 třetí místo v degustační soutěži v kategorii nealkoholických piv.

„Kvalita piva z centra Hané má hluboké a pevné kořeny. Je postavena na nejkvalitnějších surovinách z naší tradiční zemědělské oblasti, dále pak na dodržování klasického technologického postupu výroby a v nemalé míře na kvalitním kolektivu dlouholetých pracovníků,“ říká Miroslav Koutek, ředitel litovelského pivovaru.

V případě nealkoholického piva z Litovle se nejedná o ojedinělý úspěch. Nealkoholické pivo Litovel Free sbírá každoročně ocenění na nejvýznamnějších anonymních degustačních soutěžích. Za posledních deset let bylo uděleno nealkoholickému pivu Litovel Free celkem 10 ocenění:

Ocenění pro nealkoholické pivo Litovel Free za posledních deset let

Třetí místo Česká pivní pečeť 2001 v kategorii nealkoholické pivo - Královské pivo Litovel Free

První místo Česká pivní pečeť 2003 v Táboře v kategorii nealkoholických světlých piv - Pí-Free Litovel

Zlatý titul PIVO ČESKÉ REPUBLIKY 2004 z Českých Budějovic v kategorii nealkoholických piv

Zlatý titul PIVO ČESKÉ REPUBLIKY 2006 z Českých Budějovic v kategorii nealkoholických piv

Zlatá ČESKÁ PIVNÍ PEČEŤ 2007 z Tábora v kategorii nealkoholických piv - Litovel Free.

Stříbrná ČESKÁ PIVNÍ PEČEŤ 2008 z Tábora v kategorii nealkoholických piv - Litovel Free

Druhé místo PIVEX 2008 za nealkoholické pivo Litovel Free

Bronzová medaile ČESKÉ PIVO 2008 z Prahy v kategorii nealkoholických piv za Litovel Free

Zlatá ČESKÁ PIVNÍ PEČEŤ 2009 z Tábora v kategorii nealkoholických piv - Litovel Free

Třetí místo PIVEX 2010 za nealkoholické pivo Litovel Free

Tato ojedinělá sbírka ocenění z anonymních degustačních soutěží dokládá, že se dobré pivo v Litovli vaří dlouhodobě. „Litovel Free vaříme více než 10 let, a získali jsme tak velké zkušenosti. Toto pivo má svůj charakter, je krásně plné, a lahodné v hořkosti. Proto je velmi oblíbené. Všechna získaná ocenění jsou pro nás zavazující, abychom udrželi vysokou kvalitu litovelského piva i nadále. Navíc těžko může někdo zpochybnit, že litovelské fríčko, které dodáváme i v sudech do řady hospod, patří mezi nejlepší nealkoholická piva v zemi,“ dodal Koutek.

Popisky k přiloženým fotografiím:

1. Nealkoholické pivo Litovel Free se vyrábí také klasickou technologií výroby piva, tj. prochází všemi základními provozy pivovaru - varnou, spilkou a ležáckým sklepem za přísného dohledu zkušených pivovarníků. Na snímku je zachycen četař ležáckého sklepa, pan Kamil Šlancar, při odběru vzorku nealkoholického piva z ležáckého tanku. „U nealkoholického piva je velmi důležité uhlídat hranici přípustného množství alkoholu. Ta musí být maximálně do 0,5 objemových % u hotového výrobku. A to je množství, které neohrozí pozornost řidiče při řízení motorového vozidla.“

2. Obchodní ředitel Ing. Tomáš Halouska a vedoucí marketingu Ing. Michal Trunda při předání ocenění pro Litovel Free na galavečeru soutěže PIVEX 2010 v Brně.

Pro více informací kontaktujte:

Mgr. Jakub Salát

PR konzultant pivovaru Litovel,

e-mail: jakub.salat@previapr.cz

Tel: +420 773 574 557

web: http://www.previapr.cz/


Zdroj: Agris, 4. 3. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 23:35