Agris.cz - agrární portál

Zemědělské veletrhy dnes končí, vidělo je rekordních 100.000 lidí

25. 3. 2010 | ČTK

Na brněnském výstavišti dnes končí trojlístek zemědělských, lesnických a veterinárních veletrhů Techagro, Silva Regina a Animal Vetex. Podle odhadů pořadatelů je vidělo rekordních 100.000 lidí, před dvěma lety jich bylo o 7000 méně, zjistila ČTK na tiskovém oddělení veletrhů. Na akci se představilo 713 firem z 21 zemí světa. Navzdory ekonomické recesi se některým z nich podařilo přímo na veletrhu uzavřít kontrakty za desítky milionů korun.

Například společnost Zemědělská a dopravní technika z Nového Veselí na Vysočině prodala během prvních čtyř dnů 30 strojů. "Řada dalších prodejů je rozjednaných. Velký zájem byl i ze zahraničí, jednali jsme s partnery z Rumunska, Bulharska, Slovinska, Maďarska i Slovenska. Oproti minulému roku jsme expozici rozšířili a mohu říci, že se nám to vyplatilo," řekl ředitel společnosti Jiří Tengler.

S uzavřenými kontrakty je spokojená také polská firma Zagoda, která byla na Techagru poprvé, ale hned první den prodala tři stroje.

Souběžně s trojlístkem zemědělských veletrhů se na brněnském výstavišti koná také Světová výstava vývoje myslivosti a lovectví a rybářská výstava. Tyto akce dnes nekončí, potrvají do neděle. Výstava je největší tuzemskou prezentací oboru za několik posledních desítek let. Zapíše se i do české knihy rekordů - v pavilonu Z je k vidění mimo unikátní trofejní sbírky šlechtických rodů také soubor 343 historických i současných mysliveckých a lesnických uniforem z celého světa.


Zdroj: ČTK, 25. 3. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 05:38