Agris.cz - agrární portál

Nový železitý preparát pro selata

31. 3. 2010 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Německá společnost Bela-pharm uvedla na trh nový preparát železa s názvem Belfer, který selata mnohem lépe snášejí. Místo obvyklé konzervační látky fenolu, která může vyvolávat lokální podráždění jak je tomu u jiných železitých preparátů, je v případě Belforu použita kombinace solí kyseliny benzoové.

Kromě toho je možné podle firemních informací selatům podávat pouze dávku v objemu 1 ml místo obvyklých 2 ml na kg živé hmotnosti, které bylo dosud nutné podávat selatům k zajištění dostatečné koncentrace železa v krevní plazmě.

Extrémně dobrou biosnášenlivost výrobce doložil výsledky srovnávací studie na 96 selatech, kterým byl preparát aplikován intramuskulárně nebo subkutánně. Obě formy aplikace přinesly stejné výsledky. Při subkutánní aplikaci by ale měl být u dextranu železa významně prodloužen poločas rozpadu.

Více informací je k dispozici na adrese www.bela-pharm.com


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 31. 3. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 11:28