Agris.cz - agrární portál

Farmářské trhy chystá i Praha 2

15. 4. 2010 | Týden

Po úspěchu farmářských trhů v Dejvicích jejich konání odsouhlasila i druhá městská část. Radní v úterý rozhodli, že k tomuto účelu zkušebně pronajmou část náměstí Míru. Novinářům to dnes řekl zástupce starostky Václav Vondrášek (ODS). Trhy se tam budou konat 18. června.

I když radní trhový prodej zemědělských produktů farmářů z okolí Prahy na náměstí Míru odsouhlasili, do budoucna by je ale chtěli umístit do jiné části Prahy 2. "Náměstí Míru by nemělo být tržištěm. Má spíše duchovní nebo setkávací význam," řekl Vondrášek. Jako vhodnější místo vidí například vltavskou náplavku nebo Karlovo náměstí.

"Pokud o to občané projeví zájem, bude se uvažovat dále," dodal zástupce starostky Jiří Paluska.

Trhy se budou před chrámem sv. Ludmily konat 18. června od 08:00 do 19:00. Návštěvníci si budou moci ve 30 stáncích koupit třeba domácí ovoce, zeleninu, sýry, jogurty, vejce nebo uzeniny.

Podobné akce se kromě Dejvic konali také v Klánovicích, plánují se i v Dolních Počernicích, Průhonicích nebo na Kubánském náměstí ve Vršovicích.

Zájem farmářů o přímý prodej výpěstků v poslední době roste. Dostávají tak lépe zaplaceno, nemusejí se totiž dělit o marži s obchodníky, jejichž podíl na konečné ceně výrobků se podle zemědělců stále zvětšuje. Spotřebitelé pak v neobvyklých způsobech prodeje hledají alternativu k supermarketům, jejichž nabídku někteří z nich kritizují kvůli její kvalitě a čerstvosti.


Zdroj: Týden, 15. 4. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 04:20