Agris.cz - agrární portál

Ministerstvo zemědělství propůjčuje logo KLASA oprávněně

16. 4. 2010 | MZe ČR

Ministerstvo zemědělství nabylo práva k logu kvalitních potravin KLASA od reklamní agentury NOESIS Advertising s.r.o. na základě řádné smlouvy o dílo. Ministerstvo zemědělství popírá, že by nějaký jiný subjekt měl výhradní práva užívat logo KLASA a zváží právní kroky proti tomu, kdo si bude činit neoprávněný nárok na užívání a propůjčování loga.

Ministerstvo zemědělství zásadně popírá, že společnost ŠTROB ŠIRC & SLOVÁK, s.r.o., případně jiné osoby či firmy, jsou výhradním subjektem oprávněným užívat a udělovat souhlas s dalším užitím loga KLASA.

Ministerstvo zemědělství prohlašuje, že nabylo práva k logu KLASA od svého dodavatele společnosti NOESIS Advertising s.r.o. na základě řádné smlouvy o dílo. Veškerá práva firma NOESIS Advertising s.r.o. poskytla ministerstvu zemědělství řádně. Zároveň MZe považuje požadavky společnosti ŠTROB ŠIRC & SLOVÁK, s.r.o. vznesené jejím právním zástupcem směrem k výrobcům potravin za neopodstatněné.

Ministerstvo zemědělství zváží podniknutí příslušných právních kroků vůči fyzické či právnické osobě, která si bude i nadále činit neoprávněné nároky na užívání loga KLASA nebo pokud bude tento subjekt či subjekty i nadále zpochybňovat tato práva ze strany ministerstva nebo výrobců potravin, které toto logo užívají.

Petr Vorlíček

tiskový mluvčí MZe


Zdroj: MZe ČR, 16. 4. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 17:36