Agris.cz - agrární portál

Německo chce agrární subvence i po roce 2013

21. 4. 2010 | ÚZEI, Agronavigator.cz

(AIZ) Vysoké subvence v odvětví zemědělství v zemích EU budou podle názoru německé ministryně zemědělství Ilse Aignerové nezbytné i po skončení aktuálního finančního období v roce 2013 a provedení reformy zemědělství v EU.

Podle návrhu ke společnému stanovisku německé vlády bude odmítnuto přerozdělení finančních prostředků mezi 27 zeměmi EU. Na rozdíl od Německa a Francie chtějí státy jako Velké Británie, Švédsko nebo Nizozemsko vyplácení finančních prostředků z Bruselu zastavit.

Německo je podle hodnocení Aignerové lídrem probíhající reformy zemědělské politiky EU. „Do roku 2013 budou dotace v Německu plně transformovány na regionalizované jednotné platby na ornou půdu a TTP a plně odděleny od produkce. „Zemědělci dostanou finanční prostředky na hospodaření a zachování zemědělských ploch“.

Společenská debata je nutná

Stejně tak jako komisař EU pro zemědělství Dacian Ciolos, který plánuje do listopadu vytvoření konkrétního návrhu budoucí společné zemědělské politiky EU (GAP), podporuje i Aignerová celospolečenskou debatu zejména o budoucím zajištění bezpečných, kvalitativně cenných produktů z domácí produkce, o tom jak by mělo být zemědělství provozováno nebo o tom jaké zajištění zemědělci potřebují, aby toto všechno zvládli.


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 21. 4. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 21:56