Agris.cz - agrární portál

Koleda pod veterinárním dohledem byla OK

22. 4. 2010 | SVS ČR

Mimořádná veterinární kontrola velikonočních barvených vajec dopadla dobře. Od 23. 3. do 9. 4. probíhala cílená kontrolní akce zaměřená na barvená vejce uváděná na náš trh. Kontroly probíhaly v místech určení, a to i zásilek z jiných členských států EU, a v českých podnicích pro zpracování vajec.

V loňském roce byly při obdobné akci zjištěny závady ve značení barvených vajec původem z Německa, letos se problém neopakoval, všechny kontroly zásilek z Německa byly v absolutním pořádku. Díky soustavným průběžným rutinním veterinárním kontrolám se situace stále lepší, a tato cílená kontrola je toho i důkazem.

Letošní velikonoční kontrolní akce byla zaměřena na označování obalů, zejména na datum minimální trvanlivosti, identifikační označení, použitá barviva, název nebo obchodní označení výrobku a na čitelnost označení. Všechny požadavky dané veterinární legislativou byly splněny. Výrobci i obchodníci si dobře uvědomují, že zákazníci dobře vědí o svých právech na odpovídající informace a jsou s nimi již poměrně dobře obeznámeni.

S podobnými mimořádnými akcemi, kromě rutinních kontrol, počítáme i do budoucna.

Josef Duben, tisk. mluvčí SVS ČR


Zdroj: SVS ČR, 22. 4. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 16:43