Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne - 26.4.2010

27. 4. 2010 | Agris

Hodnotu neoprávněně ulovené zvěře pomáhá policistům stanovit sazebník

Problematiku pytláctví a hodnoty upytlačené zvěře napomáhá řešit hodnotový sazebník pro zvěř a ryby. Tento sazebník slouží pro účely Policie ČR a byl připraven ve spolupráci s ní a některými nevládními organizacemi. Cílem je poskytnout policii vodítko pro její rozhodování v případech pytláctví.

Změny normy pro elektrické ohradníky se blíží!

Zdroje impulsů pro elektrické oplocení vyráběné na celém světě musí všeobecně odpovídat mezinárodním normám pro tato zařízení, jejichž tvorba je zastřešována organizací International Electrotechnical Commission (IEC). Platná norma nese označení IEC 60335-2-76. Tato norma zajišťuje, že výrobek je bezpečný při správném použití a do stávajícího stavu se vyvíjel na základě mnohaletých zkušeností a výzkumů vlivu elektrického proudu na lidské tělo.

Bio stagnuje. Nikdo vlastně neví, proč ho kupovat

Jedna z nejviditelnějších proher skvělé ideje s marketingem a lobbingem je u nás dle mého značka Bio. Idea stará přes sto let, o harmonické produkci potravin a udržitelnosti kvalitního životního prostředí, se proměnila v nechtěný problém. Dnes, skoro dvacet let poté, kdy Evropské hospodářské společenství přijalo první závaznou normu a uznalo ekologické zemědělství, jsme v situaci, kdy se na nás bio valí ze všech stran, ale nikdo vlastně neví proč ho kupovat a co znamená.

Zemědělci dokončují jarní práce

Počasí posledních dnů umožnilo zemědělcům na Klatovsku téměř dokončit veškeré jarní práce na polích. Teď se ale obávají toho, aby nezesílily ranní mrazíky, nebo aby časté střídání deště se sluncem nenahrálo tvorbě plísní. Letos totiž oseli méně ploch než v minulých letech. Za tento stav mohou přetrvávající nízké výkupní ceny obilí. „Ani v letošním roce nemáme žádnou vizi v tom, že by se ceny během roku zvýšily. Roste nerovnováha struktury mezi rostlinnou a živočišnou produkcí ve prospěch rostlinné produkce, což v praxi znamená snižování stavu zvířat.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství


Zdroj: Agris, 27. 4. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 06:05