Agris.cz - agrární portál

Sladké jogurty bez přídavku cukru

28. 4. 2010 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Společnost DSM Food Specialties představila novou kombinaci enzym/kultura, která pomáhá vyprodukovat zdravý, přírodní a sladcechutnající jogurt, který nevyžaduje žádné další přídavky sladidel. Kombinací účinku přečištěného enzymu - laktázy s označením Maxilact LX5000 přeměňující laktózu na glukózu a galaktózu a kultury Delvo-Yog Flow Velvet CY-346 přispívající k vytvoření optimální viskozity lze vyrobit produkty sladké i bez přídavku cukru.Pozitivní interakce mezi Maxilact LX5000 a Delvo-Yog Flow Velvet CY-346 byla identifikována pomocí rozsáhlého testování. Pro určení optimální kombinace enzym/kultura vyprodukovala společnost DSM Food Specialties řadu jogurtů s použitím různých variant tak, aby bylo dosaženo optimální úrovně sladkosti, krémovitosti a viskozity. Tyto senzorické parametry byly u vzorků ohodnoceny nezávislou porotou.

Bylo zjištěno, že Maxilact LX5000 a Delvo-Yog Flow Velvet CY-346 působí synergicky, zvyšují přírodní sladkost jogurtů a poskytují produkt s čistou jemnou chutí. Bylo také poukázáno na zdokonalení jemnosti, krémovitosti, hladkosti a lesku jogurtů a na zvýšení viskozity.


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 28. 4. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 17:54