Agris.cz - agrární portál

Výzva k předkládání projektů v rámci programu LIFE+ pro rok 2010

6. 5. 2010 | Ministerstvo životního prostředí

Pro finanční perspektivu 2007-2013 bylo rozhodnuto o integrovaném přístupu k financování životního prostředí. Jeho součástí se stal i tento finanční nástroj úzce zaměřený na životní prostředí – program LIFE+. Program nahradil dřívější programy Forest Focus, NGO Programme, Urban Programme, LIFE Programme (Nature, Environment, Third countries) a General fund supporting policy development and policy implemetation.

Program LIFE+ se skládá ze tří části (pilířů) nazvaných „LIFE+ Příroda a biologická rozmanitost“, „LIFE+ Politika a správa v oblasti životního prostředí“ a „LIFE+ Informace a komunikace“. Financování projektů v rámci programu LIFE+ je realizováno na základě 2 víceletých centrálních programů, které určují zásadní cíle, priority, oblasti a typy činností, ale také očekávané výsledky i případnou maximální míru dofinancování.

Žádosti se předkládají na národní kontaktní místo, kterým je Ministerstvo životního prostředí, jsou však posuzovány na evropské úrovni, kde probíhá také výběr projektů. Pro ČR byla v roce 2010 vyčleněna indikativní alokace ve výši cca 4,83 milionů EUR. Konečný termín pro předkládání projektových návrhů je 31.srpna 2010. Úspěšné žádosti předkládané v roce 2010 by měly projít evaluačním procesem v první polovině roku 2011. Případný podpis grantových smluv se předpokládá na přelom července a srpna roku 2011.

Kontaktní osoby na Ministerstvu životního prostředí:

Ing. Jan Křížředitel Odboru fondů EU

Mgr. Michal Petrusvedoucí Oddělení programů EU

Bc. Markéta Košťálováreferent Oddělení programů EU

Bc. Markéta Konečnáreferent Oddělení programů EU

Stáhněte si...

Výzva k předkládání návrhů v rámci programu LIFE+ (PDF, 730 kB)

Nařízení upravující program LIFE+ (PDF, 137 kB)

Společná ustanovení 2010 (PDF, 144 kB)


Zdroj: Ministerstvo životního prostředí, 6. 5. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 14:12