Agris.cz - agrární portál

Prazdroj má v Německu první Pilsner Urquell Original Restaurant

13. 5. 2010 | ČTK

Plzeňský Prazdroj otevřel v Düsseldorfu značkovou pivnici Pilsner Urquell Original Restaurant (PUOR), první v Německu. V Pilsner Urquell Brauereiausschank plánují ročně vytočit přes 100.000 půllitrů piva, řekl ČTK Robert Lobovský z exportního oddělení největšího českého pivovaru. Německo je dlouhodobě největším trhem Prazdroje, českého exportního lídra, jehož loňský přímý vývoz činil 790.000 hektolitrů. Spolu s USA a Slovenskem patří k nejdůležitějším exportním trhům. Do Německa vyváží pivovar stabilně zhruba 274.000 hl piva. Prémiový ležák Pilsner Urquell je vzhledem k silné distribuční síti dostupný v 1400 restauracích. Balené pivo po celém Německu lze koupit ve 20.000 obchodech.

V Česku funguje 19 pivnic konceptu PUOR v devíti městech. Restaurace Brauereiausschank byla po roční rekonstrukci znovu otevřena právě v rámci franšízingového projektu PUOR. Na 400 m2 nabízí ve třech podlažích přes 200 míst. Pivnice je v historickém domě ze začátku 17. století, na jehož fasádě visí unikátní zvonkohra z 18 bronzových různě velkých zvonů.

"Stejně jako ostatní PUORy, je restaurace zařízena tak, aby spojovala to nejlepší z tradice českého pivovarnictví a české kuchyně s požadavky současného životního stylu. Navíc ale nabízí samoobslužný výčep, který je v Česku stále populárnější," uvedl Lobovský. V Německu zatím podle něj tento koncept nikde není.

Rodina Merliani, které restaurace patří, má dlouholetou tradici v gastronomii. Nabízejí to nejlepší z české a německé kuchyně. "Nepoužíváme žádné polotovary, i uzeniny si chystáme sami. Hosté to vidí v otevřené kuchyni," řekl majitel Frank Merliani.


Zdroj: ČTK, 13. 5. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 11:38