Agris.cz - agrární portál

Vlastníci půdy vstoupili do Asociace

14. 5. 2010 | ASZ

Svaz vlastníků půdy ČR se stal 41. samostatným sdružením začleněným do Asociace soukromého zemědělství ČR. Přístupovou dohodu stvrzující rozhodnutí obou organizací v úterý 11.5.2010 na valné hromadě ASZ ČR v Jihlavě podepsali předsedové ASZ Ing. Josef Stehlík a SVP Ing. František Janda.

Vzhledem k tomu, že drtivá většina členů ASZ jsou zároveň vlastníky půdy, jde o logické a přirozené vyústění dosavadní dlouholeté spolupráce. Doufejme, že tento krok bude především znamenat přínosné spojení a posílení vyjednávacích pozic obou organizací. Měli bychom se nyní postarat, aby toto spojení v budoucnu přineslo plody, o které obě organizace dlouhá léta usilují – zejména obnova víry ve vlastnické právo a likvidace přetrvávajících překážek pro vlastníky. Nejdůležitějšími společnými úkoly je bezpochyby boj proti neústavnímu ustanovení o takzvaně nepřístupných pozemcích pro vlastníky a zabezpečujícím nespravedlivé výhody pro dosavadní nájemce tzv. „ze zákona“ či ještě větší důraz na urychlenou realizaci pozemkových úprav.

Ing. Jaroslav Šebek, tajemník ASZ ČR


Zdroj: ASZ, 14. 5. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 21:48