Agris.cz - agrární portál

Pomerančový koncentrát posiluje

20. 5. 2010 | Colosseum

Na úroveň dvouměsíčního maxima posílila v rámci včerejší obchodní seance na burze ICE Futures U.S. cena nejaktivnějšího červencového futures kontraktu na pomerančový koncentrát. Důvodem se staly spekulace předpovídající nově pokles produkce pomerančů na Floridě, jež je po Brazílii největším producentem zmíněných citrusů na světě. V předešlých deseti dnech rostla cena pomerančového koncentrátu především z důvodu očekávané nižší produkce v Brazílii. Poslední nezávislé výzkumy navíc k tomu předpovídají 89 % šanci, že bude Florida v letošní sezóně zasažena nejméně jedním hurikánem. Letošní úroda pomerančů by navíc podle posledních odhadů amerického ministerstva zemědělství měla být druhou nejmenší v posledních dvou dekádách.

Futures na pomerančový koncentrát s červencovým termínem dodání posílil v rámci včerejší obchodní seance na burze ICE Futures U.S. o 1,8 centu (1,2 %) na uzavírací cenu 146,30 centů za váhovou libru. Za posledních 12 měsíců vzrostla cena nejaktivnějšího futures kontraktu na pomerančový koncentrát již o 60 %.


Zdroj: Colosseum, 20. 5. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 18:20