Agris.cz - agrární portál

ČSCHMS se stal držitelem certifikátu kvality ICAR

3. 6. 2010 | cschms.cz

Český svaz chovatelů masného skotu obdržel prostřednictvím Českomoravské společnosti chovatelů a.s. od mezinárodní organizace ICAR (Mezinárodní výbor pro kontrolu užitkovosti) certifikát kvality pro výkon kontroly užitkovosti masných plemen skotu. Česká republika je tak jednou z mála zemí Evropy, která toto prestižní ocenění kvality výkonu činností spojených s kontrolou užitkovosti masného skotu získala. Tento certifikát je udělován pouze na základě přísného a velmi podrobného auditu celého systému výkonu kontroly užitkovosti od sběru dat až po jejich zpracování.

O tom, že získání certifikátu není v žádném případě pouze formální záležitost, svědčí i fakt, že samotná textová dokumentace k žádosti měla více než 140 stran v anglickém jazyce. Certifikát byl zástupcům ČMSCH a.s., jako členské organizaci ICAR zastupující ČR, slavnostně předán na členském shromáždění ve středu 2. června 2010 v Lotyšsku. Udělený certifikát tak potvrdil, že výkon kontroly užitkovosti v ČR je profesně na velmi vysoké úrovni a že splňuje všechny mezinárodní požadavky.

Českou republiku v mezinárodní organizaci ICAR zastupuje Českomoravská společnost chovatelů, a.s.. ICAR vytváří celosvětově respektované mezinárodní standardy a pravidla (ICAR Guidelines), která jsou součástí legislativy EU a legislativ v chovatelsky vyspělých zemích. Hlavní náplní činnosti ICAR je podpora vývoje a propagace kontroly užitkovosti, odhadu plemenných hodnot, identifikace zvířat a s tím souvisejících činností.

Děkujeme pracovníkům ČMSCH a.s. za pomoc a aktivní spolupráci při získání tohoto prestižního ocenění.


Zdroj: cschms.cz, 3. 6. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 14:50